Pardubický kraj – skvělé místo pro život

Jaký je náš kraj?

V našem kraji se nachází množství významných památek i přírodních krás, které nabízejí vyžití v každé roční době. Množství starobylých měst a vesniček s pestrou historií, včetně hradů a zámků, v propojení s pohořími, řekami, rybníky a lesy, na které navazují nově budované cyklostezky, aquaparky, lanové parky a centra pro relaxaci i sportovce, lyžaře či turisty, dělají z Pardubického kraje ideální místo pro dovolenou a volnočasové aktivity.

Ideálním místem pro život však není jen to, které nabízí dobré volnočasové vyžití. K běžnému životu všichni potřebujeme dostupnou zdravotní péči, školy a školky, odpovídající zaměstnání a plnohodnotnou infrastrukturu. A přestože je náš kraj v poměrně slušné kondici, rozhodně ne v každé obci nalezneme vše, co by tamní obyvatelé potřebovali.

Kde vidím nedostatky?

Osobně spatřuji slabiny v dopravní obslužnosti vzdálenějších obcí. Staré neopravené, nebo dokonce chybějící silnice a obchvaty velkých měst, nezaměstnanost v některých oblastech regionu, nedostačující kapacity školek a nevyhovující stav středního školství, chybějící praktičtí a zubní lékaři v malých obcích a vesnicích, malé kapacity domovů pro seniory, to všechno jsou ožehavé problémy, kterými je nutné se zabývat, nikoli je pouze komentovat, či před nimi dokonce zavírat oči. Znepokojuje mě například i fakt, že stále existuje ještě mnoho obcí bez kanalizací nebo to, že našemu kraji patří předposlední příčka v bezpečnosti na silnicích, neboť počet nehod v našem kraji je dle statistik doslova alarmující.

Kde vidíte nedostatky Vy? Napište mi.

Výše uvedené rozhodně není vše, co společně můžeme v Pardubickém kraji zlepšit.

A protože věřím v týmovou práci, chtěl bych Vás oslovit a vyzvat, abyste mi dali vědět, kde nedostatky našeho kaje vidíte Vy a co Vás trápí přímo ve Vaší obci, u Vás doma.

Váš názor je pro mne důležitý.

Rád se s Vámi potkám a zkusíme s tím pohnout!

Váš Honza Řehounek