Jan Řehounek rezignoval jako náměstek primátora Pardubic

Na čtvrtečním jednání Zastupitelstva města Pardubic rezignoval na funkci náměstka primátora Jan Řehounek. Funkci náměstek opustí na konci roku.

„Nikdy jsem nebyl zastáncem kumulování funkcí. Hned po prvních týdnech, respektive dnech fungování sněmovny mi bylo jasné, že je opravdu nereálné souběžně vykonávat oba posty. Na práci ve sněmovně kladu velký důraz a jsem přesvědčen, že v Praze budu nápomocen k mnoha věcem, které budou pozitivní jak pro Pardubice, tak celý Pardubický kraj. I proto si post zastupitele města ponechám. Chci v tuto chvíli poděkovat všem kolegům z rady města i zastupitelstva a všem kolegům z magistrátu. Myslím, že především v oblasti strategie rozvoje nebo dotační politiky jsme odvedli velký kus práce a jsem přesvědčen, že například v dotační platformě ITI budeme sklízet zasloužené ovoce,“ uvedl ke svojí rezignaci na post náměstka primátora Jan Řehounek.

„Rozhodnutí Jana Řehounka vítám a oceňuji ho, i já zastávám stejný názor na souběh takto časově náročných funkcí. Děkuji mu za práci, kterou pro město odvedl a jsem přesvědčen, že náš pardubický region bude i jeho prioritou ve sněmovně. Doufám, že se k podobnému kroku jako Jan Řehounek odhodlají všichni ti, kteří kumulují funkce a to napříč celým politickým spektrem,“ uvedl k rezignaci náměstka primátor Martin Charvát.

Zdroj: Magistrát města Pardubic